Alba ca Zapada

Mod de preparare :

   Facem o coca din toate ingredientele pentru foi si o impartim in 3 parti egale si din ele facem 3 foi care le coacem la cuptorul prencalzit cateva minute. Foile le intindem direct pe hartia de copt, va fi mai usor. Le dam la cuptor pentru 15min la foc mic 150°C.

   Crema : Daca folositi budinca de vanilie la sfarsit adaugati zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie amestecati si lasati la rece cu folie de plastic deasupra sa nu faca coaja. Dupa ce se raceste budinca de vanilie adaugam untul la temperatura camerei si omogenizam.

   Daca faceti crema dv . in casa o preparam asa :

   Punem intr-o craticioara faina, zaharul, coaja de lamaie si amestecam cu un tel si apoi punem laptele putin cate putin pana omogenizam tot ca o crema, asa evitam sa facem cocoloase, esenta de vanilie si apoi punem craticioara la foc mediu si amestecam incontinu cu telul pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam zeama de lamaie omogenizam si o lasama sa se raceasca la temperatura camerei ca mai apoi sa incorporam untul in ia.

   Cand crema sa  racit omogenizam cu un mixer  in ia untul la temperatura camerei.

    Acuma trecem la montat prajitura si punem : foaie +crema+foaie +crema +foaie +crema si nuca de cocos, punem o folie de plastic deasupra prajituri si apoi adaugam un tocator si o greutate.


    Servita a doua zi este o minune de prajitura, foile se inmoaie, sunt cremoase cu aroma de lamaie.

Ingrediente :

Foi: 3 buc

10 linguri lapte 

10  linguri zahar 

10 linguri ulei 

2 oua 

un praf de sare 

1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie (cca. jumatate lamaie ).

500-550g faina (cat cuprinde )


Crema :

    Putem folosi si doua budincii de vanilie sau putem face crema noi din:

8 linguri faina 

6 linguri zahar

1 litru lapte

coaja de la o lamaie rasa 

1 esenta de vanilie 

zeama de la o lamaie

200g unt 

POFTA BUNA!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți