Amandina

Mod de preparare :

    Blatul : Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu zaharul .Galbenusurile impreuna cu cacaua, uleiul si praful de sare amestecate impreuna pana la omogenizare  .Impreunam apoi albusurile cu galbenusurile si amestecam usor cu o spatula pana omogenizam totul, punem coca intr-o tava la cuptorul prencalzit (facem textul cu betisorul ), dupa ce sa copt il lasam sa se raceasca.
    Siropul il folosim la insiropat blatul : Punem apa intr-o craticioara cu zaharul si cappucino la foc mediu si cand incepe sa fiarba se ridica de pe foc si se pune esenta de rom, lasam sa se raceasca.

   Crema : Galbenusurile cu cacaua si zaharul le punem pe baie de abur amestecam pana se topeste zaharul si lasam la rece, dupa ce se raceste adaugam untul si esenta de rom si omogenizam.
    Glazura : Topim ciocolata adaugam smanantana lichida in ia amestecam si glazuram fiecare bucatica de prajitura, afundand capul prajiturici in ia.
    Blatul il taiem in doua feli, le insiropam le umplem cu crema si dam la rece pana a doua zi.


A doua zi taiem prajitura in bucatele mici si le glazuram cu ciocolata.

Ingrediente:

Blat :

5 oua 

100g zahar 

30ml ulei 

20g cacao 

7 linguri faina 

un praf de sare


Sirop :

4 linguri cappucino 

50g zahar 

1 esenta rom 

100ml apa 


Crema :

3 linguri cacao 

3 galbenusuri

100g zahar pudra

1 esenta rom 

1 pachet unt 


Glazura :

ciocolata 

smantana lichida 

POFTA BUNA!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți