Amandina

Mod de preparare :
Blatul : Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu zaharul .Galbenusurile impreuna cu cacaua, uleiul si praful de sare amestecate impreuna pana la omogenizare .Impreunam apoi albusurile cu galbenusurile si amestecam usor cu o spatula pana omogenizam totul, punem coca intr-o tava la cuptorul prencalzit (facem textul cu betisorul ), dupa ce sa copt il lasam sa se raceasca.
Siropul il folosim la insiropat blatul : Punem apa intr-o craticioara cu zaharul si cappucino la foc mediu si cand incepe sa fiarba se ridica de pe foc si se pune esenta de rom, lasam sa se raceasca.
Crema : Galbenusurile cu cacaua si zaharul le punem pe baie de abur amestecam pana se topeste zaharul si lasam la rece, dupa ce se raceste adaugam untul si esenta de rom si omogenizam.
Glazura : Topim ciocolata adaugam smanantana lichida in ia amestecam si glazuram fiecare bucatica de prajitura, afundand capul prajiturici in ia.
Blatul il taiem in doua feli, le insiropam le umplem cu crema si dam la rece pana a doua zi.
A doua zi taiem prajitura in bucatele mici si le glazuram cu ciocolata.
Ingrediente:
Blat :
5 oua
100g zahar
30ml ulei
20g cacao
7 linguri faina
un praf de sare
Sirop :
4 linguri cappucino
50g zahar
1 esenta rom
100ml apa
Crema :
3 linguri cacao
3 galbenusuri
100g zahar pudra
1 esenta rom
1 pachet unt
Glazura :
ciocolata
smantana lichida