Chiftele marinate

Mod de pregatire :
Chiftelele :
Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam ceapa toacata marunt, usturoiul tocat marunt, pesmetul, faina, oul, patrujelul tocat, facem mingiute si le prajim un pic in ulei. Le scoatem le asezam intr-o tava.
Sosul de rosii :
Rosiile decojite si tocate mai mare, sosul de rosi si calim in uleiul ramas de la chiftele, adaugam ramurele de cimbru, busuioc, sare, usturoi verde, piper, condiment legume, si la sfarsit un pic smantana pentru gatit. Adaugam sosul peste chiftelute si d-am la cuptor pana fierb un pic impreuna.
Ingrediente :
500g carne tocata
1 ceapa tocata marunt
3-4 catei usturoi
1 ou
1 lingura faina
2 linguri pesmet
patrujel verde
2-3 linguri de ulei
sare
piper
Sosul de rosii:
200g sos rosi
500g rosii proaspete
cateva ramurele de cimbru
condiment de legume
1 ceapa
putin busuioc
smantana pentru gatit
usturoi verde