Cozonac cu nuca si stafide

Mod de preparare:
Drojdia o marim cu putin zahar si un pic lapte si o lingura faina.
Faina o cernem intr-un bol mai mare.
Laptele caldut impreuna cu zaharul si coaja de lamaie rasa.
Peste faina adaugam ouăle, vanilia, un pic sare, drojdia marita, laptele cu zaharul si coaja de lamaie, untul la temperatura camerei, si facem o coca omogena care o framantam cu o jumatate cescuta de ulei.
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Am impartit coca in 6 bucati, cat de cat egale, si din fiecare intindem cate o foaie pe care o presaram cu cacao si o umplem cu nuca, rahat si cateva bucatele de portocala, rulam si facem ca melcisori care ii asezam intr-o cratita unul langa altul. Lasam sa creasca un pic, ungem cu galbenusi de ou si dam la cuptorul prencalzit. Facem testul cu betisorul daca nu se lipeste este gata, il scoatem si il pensulam cu apa cu zahar si il lasam sa se raceasca.
Cand se raceste l-am glazurat cu ciocolata si am presarat nuca rasa.
Ingrediente :
500g faina
100g zahar
2 oua
20g drojdie
coaja de la o lamaie
esenta de vanilie sau bourbon vanilie
20g unt
200ml lapte
100ml ulei
Umplutura :
nuca
putina coaja de portocala (tocata bucatele mici )
cacao
rahat
Pentru uns :
un galbenus
apa cu zahar
Pentru glazurare am folosit ciocolata si nuca rasa.