Cozonac cu nuca si stafide

Mod de preparare:

    Drojdia o marim cu putin zahar si un pic lapte si o lingura faina.

    Faina o cernem intr-un bol mai mare.

    Laptele caldut impreuna cu zaharul si coaja de lamaie rasa.

    Peste faina adaugam ouăle, vanilia, un pic sare, drojdia marita, laptele cu zaharul si coaja de lamaie, untul la temperatura camerei, si facem o coca omogena care o framantam cu o jumatate cescuta de ulei.

    Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

    Am impartit coca in 6 bucati, cat de cat egale, si  din fiecare intindem cate o foaie pe care o presaram cu cacao si o umplem  cu nuca, rahat si cateva bucatele de portocala, rulam si facem ca melcisori care ii asezam intr-o cratita unul langa altul. Lasam sa creasca un pic, ungem cu galbenusi de ou si  dam la cuptorul prencalzit. Facem testul cu betisorul daca nu se lipeste este gata, il scoatem si il pensulam cu apa cu zahar si il lasam sa se raceasca.


    Cand se raceste  l-am glazurat cu ciocolata si am presarat nuca rasa.

Ingrediente :

500g faina 

100g zahar 

2 oua 

20g drojdie 

coaja de la o lamaie 

esenta de vanilie sau bourbon vanilie 

20g unt

200ml lapte

100ml ulei


Umplutura :

nuca 

putina coaja de portocala (tocata bucatele mici )

cacao 

rahat 


Pentru uns :

un galbenus 

apa cu zahar 


Pentru glazurare am folosit ciocolata si nuca rasa.

POFTA BUNA!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți