Lazanie cu ciuperci ,spanac si tomate
Mod de pregatire :
Intr-o tigaie incalzim uleiul. Adaugam ceapa si prajim cateva minute. Adaugam ciupercile si usturoiul calim 2min, amestecand. Se adauga rosiile, cimbrul, otetul, zaharul, pasta de rosii si spanacul se caleste inca 5min amestecand.
Condimentam cu sare si piper.
Pentru sosul de branza, topim untul int-o tigaie. Adaugam faina si amestecam timp de un minut. Adaugam laptele, mustarul si jumatate din branza. Se fierbe pana se ingroasa cateva minute.
Punem o treime din legume pe fundul vasului. Raspandim o treime din sosul de branza peste si foi de lasagne si tot asa in trei straturi, deasupra punem sosul ramas de branza si branza rasa. Punem folie de aluminu deasupra si bagam la cuptor la 200-180°C c-am 30-35min.
Ingrediente :
1 ceapa tocata
400g ciuperci
2 catei usturoi
400g sos de rosi sau rosii tocate
1 lingura cimbru
2 lingurite otet balsamic
putin zahar
2 linguri rosii uscate
500g spanac
sare si piper dupa gust
6-8 foi pentru lasagne
Sos de branza :
50g unt
50g faina
600ml lapte fierbinte
1 lingura de mustar Dijon
250g branza Gruyere sau parmezan ras