Tarta Linzer torte

Mod de preparare :

    Intr-un castron mixam untul cu zaharul, oul ca o crema. Adaugam  scortisoara, cuisoarele,anasonul, praful de copt, coaja de lamaie, lingurita de rom, nucile macinate, si la sfarsit faina, facem o coca care este un pic moale dar o separam in doua una pentru podea si una pentru deasupra pe tarta.

    Bagam coca in frigider sa se mai intareasca un pic. 

    Cand o scoatem intindem o foaie folosindu-ne de faina si o asezam intr-o forma de tort sau de tarta, punem un strat de dulceata deasupra iei. Iar la sfarsit facem un grilaj frumos sau diferite forme din coca ramasa. 

    O coacem la cuptor (electric) 45min la 175°C. 

    Cand o scoatem din cuptor o ungem cu gem de caise pentru luciu si aroma.

Ingrediente : 

200g faina 

1/2 lingurita praf de copt 

150g zahar 

1/2 lingurita scortisoara 

1 ou 

200g nuci macinate 

coaja de lamaie 

200g unt 

un praf cuisoare 

un praf anason 

1 lingura rom 

POFTA BUNA!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți