Tarta Linzer torte

Mod de preparare :
Intr-un castron mixam untul cu zaharul, oul ca o crema. Adaugam scortisoara, cuisoarele,anasonul, praful de copt, coaja de lamaie, lingurita de rom, nucile macinate, si la sfarsit faina, facem o coca care este un pic moale dar o separam in doua una pentru podea si una pentru deasupra pe tarta.
Bagam coca in frigider sa se mai intareasca un pic.
Cand o scoatem intindem o foaie folosindu-ne de faina si o asezam intr-o forma de tort sau de tarta, punem un strat de dulceata deasupra iei. Iar la sfarsit facem un grilaj frumos sau diferite forme din coca ramasa.
O coacem la cuptor (electric) 45min la 175°C.
Cand o scoatem din cuptor o ungem cu gem de caise pentru luciu si aroma.
Ingrediente :
200g faina
1/2 lingurita praf de copt
150g zahar
1/2 lingurita scortisoara
1 ou
200g nuci macinate
coaja de lamaie
200g unt
un praf cuisoare
un praf anason
1 lingura rom