Papanasi

Mod de preparare :
Intr-un bol un pic mai mare punem branza de vaci grasa si scursa bine, cele doua ouă, praful de sare, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zaharul vanilat si amestecam pana la omogenizare cu o lingura, dupa ce sa omogenizat toate ingredientele adaugam faina si framantam cu mana. Aluatul va fi un pic moale lipicios dar nu este nici o problema pentru ca papanasi ii modelam cu un pic de faina. Lasam aluatul sa stea 10min si incepem sa modelam cu mana inelele.
Facem doua bile una mai mica 40g si una mai mare 120g ajutandune de faina in felul asta ve-ti avea vreo 6 papanasi .
In bila mare facem o gaura, aplatizam si modelam papanasul ca un covrig rotund si cea mica va ramane rotunda ca o biluta si ii prajim.
Intr-o cratita punem ulei si o dam la foc pentru a se incinde uleiul.
Cand sa incins uleiul suficient d-am focul la medium si prajim papanasi 5-6 min. Ii scoatem pe hartie absorbanta si ii putem servi cu smantana si dulceata de care doriti dumneavoastra.
Ingrediente :
500g branza de vaci dulce
300g faina
1 plic zahar vanilat
2 oua
esenta de vanilie
1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
coaja de la o lamaie rasa
un praf de sare
150g dulceata de care doriti dumneavoastra
200g smantana sau iaurt dupa preferinta fiecaruia