Prajitura Albinuta

Mod de preparare:
Intr-un bol punem, oul, zaharul, laptele, margarina sau untul la temperatura camerei, 2 linguri de miere, scortisoar, lingura de bicarbonat stins cu otet si faina, amestecam ingredientele pana facem o coca nici moale, nici tare care o impartim in 4 buc din care facem patru foi. Eu am folosit tava cuptorului cu hartie de copt in ia. Puteti sa intindeti foaia direct in tava, pe hartia de copt, sau pe masa de lucru si o puneti in tava, ajutandu-va de faina. Le coacem la cuptorul prencalzit 150°C cateva minute.
Crema : In lapte punem zaharul si grisul, amestecand cu telul. Punem oala cu ingrediente pe foc minim si amestecam pana se face o crema, o transferam intr-un bol si o lasam la rece cu o folie de plastic deasupra. Cand se raceste o mixam cu un pachet de unt.
Cand foile si crema sau racit se formeaza prajituta, foaie +crema de gris+foaie+dulceata caise +foaie+crema de gris +foaie deasupra presarata cu zahar pudra.
Ingrediente:
Foi 4 buc :
1 ou
150g zahar
3 linguri lapte
150g margarina sau unt
2 linguri miere topita
1 lingura bicarbonat stins cu otet
1 lingura scortisoara
500-600g faina
Crema :
1 juma litru lapte
6 linguri gris
3-4 linguri zahar
1 pachet unt
Pentru umplere:
o juma borcan dulceata de caise
Pentru presarat deasupra :
un pic de zahar pudra