Prajitura ciufulici

Mod de preparare :
Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si zaharul, amestecam cu o lingura omogenizand bine, adaugam apoi ouale le incorporam in amestec, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sarea si smantana le incorporam bine si la final punem praful de copt si faina amestecam cu mana pana se face un aluat nici moale nici tare. Luam din el o parte mai mica, din aluat si il punem in plastic la frigider iar restul il intindem intr-o tava.
Dulceata, eu am folosit de visine, dar puteti pune dupa preferinta, o impreunam cu nuca si o punem peste coca din tava.
Peste coca si dulceata din tava radem pe razatoarea mare, coca care am pastrat-o in frigider, sau o faramitam deasupra dulceti cu degetele.
Bagam apoi tava la cuptorul prencalzit la 175°C timp de 30-40min.
Ingrediente :
500g faina
200g zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingurita de zeama de lamaie
200g unt 80% grasime
150g smantana
150g nuca macinata
1 plic praf de copt
un borcan dulceata (zmeura, coacaze rosi, cirese, visine etc.)
o esenta vanilie
coaja de lamaie rasa
putina sare