Prajitura cu crema de caramel

Mod de preparare:
Cuptorul il incindem la 175°C.
Separam galbenusurile de albusuri.
In galbenusuri punem sarea, jumatate de zahar si zaharul vanilat si mixam obtinem o crema spumoasa, in fir punem uleiul ca la maioneza, la fel si untul topit, cernem faina si cacaua deasupra si grisul imprastiat si amestecam foarte incet pentru ca se ridica prafurile (faina si cacaua ), omogenizam si punem laptele, omogenizam totul bine si lasam deoparte.
Albusurile le batem cu restul de zahar ca la bezea.
Apoi punem 2-3 linguri peste compozitia de galbenusuri amestecand cu o spatula de jos in sus, procedam la fel si cu restul de galbenusuri, pana omogenizam toata compozitia care va fi aerata si spumoasa.
Facem din compozitie doua foi, in tava de cuptor care are hartie de copt, punem coca in mod egal daca vreti o puteti pune cu un polonic asa ve-ti fi sigur ca vor fi doua foi egale.
Bagam la cuptorul prencalzit 170°C si le coacem, vor fi moi si pufoase. Atentie lasatile sa se raceasca alfel le ve-ti rupe asa sunt de fine si aerate.
Crema :
Frisca o mixam si o tinem la rece.
Intr-un bol punem mascarponele cu sosul de caramel si amestecam cu o spatula pana se omogenizeaza, se adauga frisca batuta si extractul de vanilie omogenizand usor cu spatula alfel riscati sa se taie mascarponele .
Nu trebuie zahar pentru ca are suficient sosul de caramel.
Blaturile cele doua le taiem pe lung sau pe lat si obtinem 4 foi.
Cand o montezi punem foaie +crema +foaie+crema+foaie+crema+foaie+frisca si ca decor ciocolata amaruie rasa sau cum doreste fiecare.
O lasam peste noapte, a doua zi este o prajitura minunata, fina si parfumata cu aroma de caramel.
Ingrediente:
Foile de blat 2buc :
8 oua
250g zahar
120g faina
1 plic praf de copt
30g gris
100ml ulei
55g cacao
150ml lapte
100g unt
putina sare
2 plicuri de zahar vanilat
Crema:
1 mascarpone de 250 g
250g smantana pentru frisca 30% grasime
1 lingura esenta de vanilie
400g sos caramel /gasiti reteta pt sos de caramel pe blog