Prajitura Kinder

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180°C. Se sparg ouale intregi fara a le separa. Adaugam zaharul, sarea, vanilia si se bat bine pana se albesc si formeaza o crema spumoasa. Se adauga in fir apa si se mixeaza. Deasupra amestecului se cerne faina si cacaua si se incorporeaza cu o spatula manual de sus in jos. Se asterne tava, (eu am folosit o pe cea de cuptor ), cu hartie de copt si se toarna compozitia in ia. Se da la cuptorul prencalzit la 180°C pentru 10-12 min in functie de cuptor. Nu coaceti prea mult pentru ca se usuca. Il scoatem si il lasam la rece sa se raceasca. Cand se raceste blatul se imparte in doua pe lat sau pe lung obtinem doua foi.
Crema : Batem smantana pentru frisca pana devine spuma, frisca trebuie sa fie foarte rece.
Inmuiem gelatina in apa rece, intr-un castronel, cca 10 min de hidratare. Daca folositi gelatina granule sau pudra aceasta trebuie inmuiata in 100ml apa rece.
Intr-o craticioara se pun 100ml lapte, si se pun la fiert. Dupa ce se fierbe se pun foile de gelatina inmuiate si ciocolata alba rupta in bucati. Se amesteca incet pana se topeste totul. La final punem si 75g miere si cateva firicele de coaja rasa de portocala. Lasam la temperatura camerei. Amestecam ocazional pentru a verifica stadiul de gelifiere al sosului. Nu trebuie sa se inchege in castron deci nu il dam la rece in frigider. Dupa ce sosul devine caldut adaugam treptat amestecand cu telul usor frisca cate 2-3 linguri la inceput apoi toata frisca omogenizand usor sa nu stricam aerul din crema. Aveti grija ca sosul sa nu fie prea cald ci la temperatura camerei alfel cand adaugati frisca se va topi si obtinem o ,,supa,,.
Montarea prajituri se face :
O parte de blat se aseaza pe o tava. Deasupra se toarna crema usor racita care da semne de inchegare, se niveleaza si se acopera cu blatul al doilea apasam usor cu palmele niveland prajitura si se da la frigider pentru 6 ore sau peste noapte.
Ingrediente:
Pentru blat :
5 oua
125g faina
25g cacao
100g zahar
40ml apa
sare
1 plic zahar vanilat
Pentru crema :
400ml frisca -(smantana naturala pentru frisca cu min. 80 %grasime ).
100ml lapte
75g miere (2-3 linguri bune)
120g ciocolata alba
10g gelatina foi sau granule
cateva firicele de coaja rasa de portocala