Prajitura Tosca

Mod de preparare :
Intr-un castron punem ouale intregi si zaharul, sarea si omogenizam pana se albesc. Adaugam macul si amestecam cu o spatula de sus in jos pana se incorporeaza, adaugam vanilia si la sfarsit faina cate un pic pana se omogenizeaza si devine o coca nici moale nici tare care o punem intr-o tava la cuptorul prencalzit la 180°C.
Crema : Intr-o craticioara punem galbenusurile, zaharul ,amidonul, extractul de vanilie si laptele in fir amestecand incontinu cu un tel sa nu faca cocoloase si o punem la foc mijlociu amestecand incontinu pana se face ca o crema, o luam de pe foc o punem intr-un castronel cu folie de plastic deasupra si o lasam sa se raceasca. Cand sa racit omogenizam cu mixerul untul in crema de vanilie si gata crema.
Ciocolata o topim pe baie de abur si o amestecam cu smantana pentru frisca.
O montam asa :
La inceput vine blatul de mac deasupra punem crema de vanilie cu unt iar apoi punem biscuiti trecuti un pic prin cafeaua indulcita si ii adaugam deasupra cremei iar deasupra biscuitilor punem ciocolata amaruie eu am pus si un pic ciocolata alba pentru decor.
Ingrediente:
Blat :
150g zahar
100g faina
70 g mac
4 oua
1 lingura extract de vanilie sau o esenta
putina sare
Crema :
Putem sa folosim si budinca de vanilie sau facem noi crema.
Crema :
500ml lapte
200g unt
100g zahar
70g amidon
4 galbenusuri
1 lingura extract de vanilie
Pentru stratul de biscuiti :
200ml cafea indulcita
100g biscuiti
200g ciocolata amaruie
150ml smantana pentru frisca