Prajitura Tosca

Mod de preparare :

    Intr-un castron punem ouale intregi si zaharul, sarea si omogenizam pana se albesc. Adaugam macul si amestecam cu o spatula de sus in jos pana se incorporeaza, adaugam vanilia si la sfarsit faina cate un pic pana se omogenizeaza si devine o coca nici moale nici tare  care o punem intr-o tava la cuptorul prencalzit la 180°C.

    Crema : Intr-o craticioara punem galbenusurile, zaharul ,amidonul, extractul de vanilie si laptele in fir amestecand incontinu cu un tel sa nu faca cocoloase si o punem la foc mijlociu amestecand incontinu pana se face ca o crema, o luam de pe foc o punem intr-un castronel cu folie de plastic deasupra si o lasam sa se raceasca. Cand sa racit omogenizam cu mixerul untul in crema de vanilie si gata crema.

    Ciocolata o topim pe baie de abur si o amestecam cu smantana pentru frisca.

     O montam asa :

     La inceput vine blatul de mac deasupra punem crema de vanilie cu unt iar apoi punem biscuiti trecuti un pic prin cafeaua indulcita si ii adaugam deasupra cremei iar deasupra biscuitilor punem ciocolata amaruie eu am pus si un pic ciocolata alba pentru decor.

Ingrediente:

Blat :

150g zahar 

100g faina 

70 g mac 

4 oua 

1 lingura extract de vanilie sau o esenta 

putina sare 


Crema :

Putem sa folosim si budinca de vanilie sau facem noi crema.


Crema :

500ml lapte

200g unt 

100g zahar 

70g amidon 

4 galbenusuri 

1 lingura extract de vanilie 


Pentru stratul de biscuiti :

200ml cafea indulcita

100g biscuiti 

200g ciocolata amaruie 

150ml smantana pentru frisca 

POFTA BUNA!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți