Prajitura Valurile Dunari /-Donauwellen

Mod de preparare:
Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul vaniliat, putina sare si amestecam cateva minutele apoi adaugam ouale, unul cate unul omogenizand pana obtinem o pasta, apoi adaugam faina si praful de copt cate un pic pana omogenizam, adaugam laptele si apoi omogenizam complet. Compozitia gata omogenizata o impartim in doua, o parte o punem in tava, adaugand deasupra iei usor visinele si cealanta parte punem cacaua si cele doua linguri de lapte amestecand pana la omogenizare, apoi o adaugam usor peste cirese. Punem compozitia intr-o tava de 35-25 cm cu pereti inalti. Si o dam la cuptorul prencalzit 170°C pentru 30 -40 min. O lasam sa se raceasca, adaugam crema si deasupra cremei glazura de ciocolata.
Crema : Poate fi facuta sau facem o budinca de vanilie o lasam sa se raceasca cu folie de plastic deasupra si la sfarsit o batem cu un pachet de unt care a stat la temperatura camerei.
Crema :
Intr-o craticioara punem amidonul apoi laptele c-am jumate din el si amestecam pana se omogenizeaza, apoi punem galbenusurile, zaharul, esenta omogenizam si adaugam restul de lapte punem craticioara la foc mic amestecand continu pana se ingroasa. O luam de pe foc o turnam intr-un bol cu folie de plastic deasupra sa nu faca crusta si o lasam sa se raceasca. Dupa ce se raceste adaugam untul omogenizand bine crema.
Cand sa racit blatul cu visine si crema, o turma deasupra niveland-o cu o spatula. Deasupra turnam glazura de ciocolata. O dam la rece cateva ore sau pana a doua zi.
Ingrediente:
Pentru blat:
500g visine
400g faina
200g unt moale (82%grasime)
180g zahar fin
6 oua
6 linguri lapte
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 pastaie de vanilie sau esenta
un praf sare
Pentru crema :
150g unt moale
100g zahar
60g amidon
2 galbenusuri
1/2 l lapte
1 pastaie vanilie .......sau daca nu aveti timp sa faceti crema puteti folosi si o budinca de vanilie .
Glazura :
300g ciocolata amaruie
50g unt
sau Nutela.