Prinzregententorte

Mod de preparare:
Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le punem intr-un vas cu putin zahar, nu tot, restul il batem cu albusurile. Le omogenizam pana devin ca o crema albicioasa. Albusurile le batem cu zaharul pana devine o bezea. Adaugam galbenusurile si amestecam cu o lingura sau o spatula de jos in sus pana incorporam tot galbenusul. Adaugam faina la fel incorporam usor de sus in jos sa ramana o coca aerata, untul topit la fel .Impartim coca in 8. Facem din 8 foi de copt facem rotunduri cu fundul unei forme de tort. Pe cele 8 forme facute cu creionul adaugam coca in asa fel sa ne iese 8 foi. Care vor fi subtiri si pufoase.
Crema :
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin alburi. Adaugam amidonul mixam. Adaugam treptat c-am 150ml din lapte.
Laptele il punem la foc intr-o cratita impreuna cu pastaia de vanilie si zaharul vanilat cand este caldut adaugam albusurile si amestecam pana devine ca o crema. Luam de pe foc oala si adaugam ciocolata lichida amestecam incontinu. Punem crema intr-un bol cu ciolofan deasupra si o lasam sa se raceasca. Cand devine rece o batem un pic cu mixerul si adaugam in ia 300g unt la temperatura camerei si 100g zahar pudra. Omogenizam bine pana devine o crema delicioasa si fina.
Glazura :
Topim ciocolata pe baie de abur, adaugam frisca lichida si untul lasam un pic si amestecam pana devine fluida o luam si o turnam peste tort.
Montarea tortului :
foaie +crema +foaie +crema asa pana le montam pe toate.
Imbracam tortul in crema si il glazuram cu glazura de ciocolata.
Ingrediente :
Pentru 8 foi :
8 oua
160g faina
160g zahar
80g unt
Crema :
500ml lapte
4 galbenusuri
100g zahar
80g amidom
3 plicuri zahar vanilat
miezul de la un baton de vanilie
200ml ciocolata lichida neagra
300g unt
100g zahar pudra
Glazura :
2 ciocolate cu lapte
20ml frisca lichida
10g unt