Prinzregententorte

Mod de preparare:

    Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le punem intr-un vas cu putin zahar, nu tot, restul il batem cu albusurile. Le omogenizam pana devin ca o crema albicioasa. Albusurile le batem  cu zaharul pana devine o bezea. Adaugam galbenusurile si amestecam cu o lingura sau o spatula de jos in sus pana incorporam tot galbenusul. Adaugam faina la fel incorporam usor de sus in jos sa ramana o coca aerata, untul topit la fel .Impartim coca in 8. Facem din 8 foi de copt facem  rotunduri cu fundul unei forme de tort. Pe cele 8 forme facute cu creionul adaugam coca in asa fel sa ne iese 8 foi. Care vor fi subtiri si pufoase.

    Crema :

    Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin alburi. Adaugam amidonul  mixam. Adaugam treptat c-am 150ml din lapte.

    Laptele il punem la foc intr-o cratita impreuna cu pastaia de vanilie si zaharul vanilat cand este caldut adaugam albusurile si amestecam pana devine ca o crema. Luam de pe foc oala si adaugam ciocolata lichida amestecam incontinu. Punem crema intr-un bol cu ciolofan deasupra si o lasam sa se raceasca. Cand devine rece o batem un pic cu mixerul si adaugam in ia 300g unt la temperatura camerei si 100g zahar pudra. Omogenizam bine pana devine o crema delicioasa si fina.

    Glazura :

    Topim ciocolata pe baie de abur, adaugam frisca lichida si untul lasam un pic si amestecam pana devine fluida o luam si o turnam peste tort.

    Montarea tortului :

foaie +crema +foaie +crema asa pana le montam pe toate. 

    Imbracam tortul in crema si il glazuram cu glazura de ciocolata.

Ingrediente :

Pentru 8 foi :

8 oua 

160g faina

160g zahar 

80g unt 


Crema :

500ml lapte 

4 galbenusuri 

100g zahar 

80g amidom

3 plicuri zahar vanilat 

miezul de la un baton de vanilie 

200ml ciocolata lichida neagra

300g unt 

100g zahar pudra 


Glazura : 

2 ciocolate cu lapte 

20ml frisca lichida 

10g unt 

POFTA BUNA!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți