Savarine

Mod de preparare :

    Intr-un bol punem faina.

    Intr-o cana punem drojdia, lingura de zahar putin lapte cald lasam sa se dizolve un pic si o punem peste faina apoi punem si, ouale, uleiul, sarea si omogenizam aluatul, rezulta un aluat foarte moale care il lasam sa isi dubleze marimea.

    Cand si-a dublat marimea le punem in forme de savarine unsa  cu ulei si un pic de faina (asa nu se va lipi ), punem cu o lingura c-am pana la jumatatea formei  pentru ca o sa mai creasca aluatul, lasam sa creasca 15 min .

    Apoi o dam la cuptorul prencalzit 180°C vreo 25-30min cat sa fie frumoase si rumene.

    Le scoatem si  le lasam sa se raceasca.

    Siropul:

    Punem  intr-o craticioara, apa, zaharul la foc incet pana se topeste zaharul, cand il luam de pe foc adaugam esenta de rom, il lasam sa fie la temperatura camerei.

    Frisca o batem si o tinem la rece pana umplem savarinele.

    Luam fiecare savarina in parte si o inmuiem bine pe ambele parti in sirop.

    Taiem un capacel la partea de jos si o umplem cu frisca, deasupra decoram cu jeleu sau dulceata.

Ingrediente :

Blat:

250g faina 

150ml lapte caldut 

30ml ulei

2 oua 

5g drojdie uscata 

o lingura zahar 

un praf sare 


Pentru sirop :

400ml apa

150g zahar 

 1 esenta rom 


Pentru umplut si decor :

Frisca si putin jeleu sau dulceata 

POFTA BUNA!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți