Savarine

Mod de preparare :
Intr-un bol punem faina.
Intr-o cana punem drojdia, lingura de zahar putin lapte cald lasam sa se dizolve un pic si o punem peste faina apoi punem si, ouale, uleiul, sarea si omogenizam aluatul, rezulta un aluat foarte moale care il lasam sa isi dubleze marimea.
Cand si-a dublat marimea le punem in forme de savarine unsa cu ulei si un pic de faina (asa nu se va lipi ), punem cu o lingura c-am pana la jumatatea formei pentru ca o sa mai creasca aluatul, lasam sa creasca 15 min .
Apoi o dam la cuptorul prencalzit 180°C vreo 25-30min cat sa fie frumoase si rumene.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Siropul:
Punem intr-o craticioara, apa, zaharul la foc incet pana se topeste zaharul, cand il luam de pe foc adaugam esenta de rom, il lasam sa fie la temperatura camerei.
Frisca o batem si o tinem la rece pana umplem savarinele.
Luam fiecare savarina in parte si o inmuiem bine pe ambele parti in sirop.
Taiem un capacel la partea de jos si o umplem cu frisca, deasupra decoram cu jeleu sau dulceata.
Ingrediente :
Blat:
250g faina
150ml lapte caldut
30ml ulei
2 oua
5g drojdie uscata
o lingura zahar
un praf sare
Pentru sirop :
400ml apa
150g zahar
1 esenta rom
Pentru umplut si decor :
Frisca si putin jeleu sau dulceata