Tort diplomat

Mod de preparare :

    Gelatina o punem intr-un bol mai mic cu apa si o lasam sa stea.

    Acuma ne ocupam de forma in care vrem sa facem tortul, eu am folosit forma de tort care am tapetat-o cu piscoturi inmuiate, in siropul de la compotul de ananas, jos ca podea cat si pe pereti tavi, punem pe  podeaua de pisacoturi  si fructele tocate si peste adaugam crema cu frisca.

    Crema :

    O  facem din cele 6 galbenusuri, faina, esenta, zaharul si laptele care il lasam la foc incet amestecand incontinu pana se ingroasa ca o crema, o lasam sa fie calduta la temperatura camerei si incorporam in ia gelatina.

    Frisca o batem si o adaugam in crema de mai sus si o turnam in forma tapetata cu piscoturi si fructe o lasam la rece 5-6 ore sau peste noapte.

    Cand sa inchegat destul de bine o putem scoate din forma si o ornam dupa cum dorim.

Ingrediente :

Blat:

400g piscoturi


Pentru umplutura :

3 portocale 

3 kiwi 

o cutie compot ananas


Crema :

200g zahar 

500ml lapte 

6 galbenusuri 

2 linguri faina 

30g gelatina 

o esenta lamaie 


La sfarsit in crema care sa racit adaugam 500ml frisca lichida batuta bine si rece.

POFTA BUNA!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți