Tort diplomat

Mod de preparare :
Gelatina o punem intr-un bol mai mic cu apa si o lasam sa stea.
Acuma ne ocupam de forma in care vrem sa facem tortul, eu am folosit forma de tort care am tapetat-o cu piscoturi inmuiate, in siropul de la compotul de ananas, jos ca podea cat si pe pereti tavi, punem pe podeaua de pisacoturi si fructele tocate si peste adaugam crema cu frisca.
Crema :
O facem din cele 6 galbenusuri, faina, esenta, zaharul si laptele care il lasam la foc incet amestecand incontinu pana se ingroasa ca o crema, o lasam sa fie calduta la temperatura camerei si incorporam in ia gelatina.
Frisca o batem si o adaugam in crema de mai sus si o turnam in forma tapetata cu piscoturi si fructe o lasam la rece 5-6 ore sau peste noapte.
Cand sa inchegat destul de bine o putem scoate din forma si o ornam dupa cum dorim.
Ingrediente :
Blat:
400g piscoturi
Pentru umplutura :
3 portocale
3 kiwi
o cutie compot ananas
Crema :
200g zahar
500ml lapte
6 galbenusuri
2 linguri faina
30g gelatina
o esenta lamaie
La sfarsit in crema care sa racit adaugam 500ml frisca lichida batuta bine si rece.