Zacusca de ciuperci

Mod de preparare:
Ardei ii coacem ii curatatm de pielite si ii taiem fasii.
Ciupercile le taiem feliute, mie imi place sa le simt.
Ceapa tocata marunt.
Rosile le bagam in apa fierbinte le decojim le tocam mai mic.
Morcovul il radem pe razatoarea mica.
Punem intr-o oala destul de incapatoare pentru toata compozitia, ulei si ceapa la calit, adaugam si morcovul si calim pana se inmoaie si ceapa devine aurie 3-4min, adaugam 50ml apa, ardeiul si ciupercile lasam sa se inmoaie un pic ciupercile si adaugam rosiile, dafinul, sare, piper, usturoi. Amestecam des pana scade si ajunge la ce consistenta dorim.
Punem compozitia in borcane sterilizate.
Ingrediente:
1kg ciuperci
200g ceapa
500g ardei
100ml ulei
500g rosi bine coapte carnoase decojite
1 frunza dafin
1 lingurita sare
piper
2 catei usturoi
50g morcov ras pe razatoarea mica
50ml apa