Zacusca de peste

Mod de pregatire :

    Ceapa tocata marunt sau maruntita cu aparatul.

    Morcovul ras pe razatoarea mica.

    Ardeiul copt curatat si tocat fasii.

    Rosile decojite si date pe razatoare sau blendarul de suc.

    Punem intr-o oala pestele, apa cat sa acopere pestele, adaugam otetul ,si dam in fiert,spumam, si adaugam piper boabe, foaie de dafin, sare si daca vrem sa fie iute punem si arediul iute fierbem c-am 10min. Il lasam sa se raceasca in apa care a fiert, apoi il scoatem si il curatam de oase, il faramitam  cu degetele sau il faceti pasta cum doriti, eu l-am faramitat cu degetele cat mai maricel sa se simta.

    Nu aruncati apa de la peste strecurati-o va, va trebui la fiert zacusca.

    In alta oala cu pereti grosi care nu se lipeste, punem uleiul si ceapa si o calim sa fie aurie. Adaugam morcovul si un pahar de apa, la fel mai calim pana mai scade. Adaugam  ardeiul si la sfarsit sucul de rosi fierbem pana scade un pic si apoi adaugam  pestele si c-am o cana de apa in care a fiert pestele, sau daca mai este nevoie mai punem apa, adaugam si  o foaie de dafin, piper, sare dupa gust si lasama sa scada. Mestecam cat mai des  sa nu se lipeasca. Spre sfarsit adaugam o lingurita de zahar sa taie din aciditatea rosilor.

    Scoateti foile de dafin din zacusca alfel zacusca va deveni amara.

    Borcanele le-am sterilizat in cuptor, si apoi am pus zacusca in borcane.

    Dupa ce deschideti un borcan, nu il lasati nemancat chiar si in frigider mai mult de 3 zile.

    Eu am folosit pastrav, clean, dar puteti  face din orce peste gras de apa dulce sau oceanic.

Ingrediente :

3kg peste (fara cap si coada )

1-5kg ceapa 

500g morcov 

2kg rosii ,bine coapte sau 1l suc rosii 

2kg ardei rosu gras sau capia 

500ml ulei 

250ml otet 

1 lingurita zahar 

sare, frunze dafin, piper 

usturoi 3-4 catei 

( ardei iute mic daca vreti sa fie iute )

POFTA BUNA!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți